Posljednji ples

17.09.2022.

12:38

Autor: HRT

Nedjelja, 25. rujna na Drugom

Nedjelja, 25. rujna na Drugom

Foto: Posljednji ples / dokumentarna serija

U jesen 1997. godine Michael Jordan i Chicago Bullsi krenuli su u lov po šesti naslov prvaka NBA lige u osam godina. Dopustili su snimateljskoj ekipi da ih cijele sezone prati. Rezultat toga portret je legendarnog igrača i slavne momčadi, portret koji možemo vidjeti tek danas u desetodijelnoj dokumentarnoj seriji ESPN Filmsa i Netflixa, Posljednji ples. Prvi nastavak na rasporedu je u nedjelju, 25. rujna, u 20:15 na Drugom. 

video thumb

Dok serija detaljno prati sezonu 1997./1998., istodobno otkrivamo kako je nastala legenda o Jordanu i Bullsima, vraćajući se do samog početka. Upoznat ćemo svaki dio Jordanove karijere, od njegova uspona kao srednjoškolske zvijezde u Sjevernoj Karolini, preko naslova prvaka 1982. s Tar Heelsima, do dolaska u NBA ligu, gdje je postao svjetska marketinška sila i kulturni pojam.

Zatim ćemo pratiti njegove uspjehe s Bullsima, mukotrpan uspon do vrha lige, tri uzastopna naslova prvaka, stanku u kojoj je igrao bejzbol, pa nevjerojatan povratak koji završava "posljednjim plesom", kako ga je nazvao trener Phil Jackson, budući da je momčad cijele sezone 1997./1998. znala da će im to biti posljednji pohod na naslov.

Taj nevjerojatni scenarij služi kao zanimljiva pozadina priče koja se te sezone odvijala iza kulisa i donosi detaljne profile ključnih Jordanovih suigrača, Scottieja Pippena i Dennisa Rodmana, te Jacksona i ćudljivog generalnog direktora Jerryja Krausea. Obožavatelji će moći doživjeti svu napetost i sukobe koji su odredili posljednji juriš na naslov prvaka.

Rezultat svega toga jest najzanimljivija sportska dokumentarna serija u povijesti, serija koju obožavatelji nipošto neće htjeti propustiti.

Prva epizoda

Ujesen 1997. godine Michael Jordan i Chicago Bullsi krenuli su u lov po šesti naslov prvaka NBA lige u osam godina. Unatoč svemu što je Jordan postigao nakon svog senzacionalnog debija 13 godina prije, taj "posljednji ples", kako ga je Phil Jackson nazvao, bit će ispunjen napetostima i sve lošijim odnosima s upravom kluba.

Dokumentarnu seriju originalnog naslova THE LAST DANCE odabrala je Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!