10:55 / 25.01.2021.

Autor: HRT

Razmišljaj poput životinje

Uvid u skriven svijet životinja

Uvid u skriven svijet životinja

Foto: Razmišljaj poput životinje /dokumentarac

U srijedu 27. siječnja na Drugom programu HTV-a u 16:45 donosimo zabavni dokumentarac koji potiče na razmišljanje.

Svi znamo da slon nikad ne zaboravlja. A kolibrić? Tigar je snalažljiv. A kornjača? A ako mislite da starog psa ne možete naučiti nove trikove, možda niste proveli neko vrijeme sa svinjom. Pozabavit ćemo se uzbudljivim novim istraživanjima i otkloniti stare mitove o tome kako životinje uistinu razmišljaju.

Od podnožja kanadskog Stjenjaka do spektakularnog prirodnog rezervata u Južnoj Africi, film predstavlja vrhunske znanstvenike i fascinantna stvorenja koja proučavaju - životinje koje posjeduju složenije kognitivne vještine i emocionalnu dubinu nego što smo mi ljudi pretpostavljali.

Film je usredotočen na vrste koje su se uglavnom ignorirale ili ih se podcjenjivalo. Ono što ćete otkriti moglo bi vas iznenaditi: ribe koje obmanjuju jedne druge, gušteri koji mogu rješavati probleme, majmuni koji uče hrvanjem, ulješure koje razgovaraju.

Pružajući uvid u skriven svijet životinja i preispitujući uvriježena mišljenja, dokumentarac ujedno postavlja važna pitanja o tome kako mi, kao ljudi, razmišljamo o tim stvorenjima i odnosimo se prema njima.

Producentica, redateljica i scenaristica dokumentarnog filma THINK LIKE AN ANIMAL je Leora Eisen. Odabrala ga je Mira Vočinkić.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!