Roger Federer: Povratak

01.06.2023.

08:12

Autor: HRT

Nakon što je godinama profesionalno i uspješno igrao na ATP-u, Roger Federer ostvario je svoj životni san: igrat će u domovini svoje majke, protiv svog najvećeg suparnika Rafaela Nadala, a pri tome će skupljati novac za svoju zakladu. 

Nedjelja, 11. lipnja na Drugom

Nedjelja, 11. lipnja na Drugom

Foto: Roger Federer: Povratak / dokumentarac

Samo nekoliko tjedana prije nego što je pandemija koronavirusa onemogućila sva društvena okupljanja, ovaj jedinstveni sportski događaj, na kojemu su osim dva teniska asa bili i Bill Gates i Trevor Noah, održan je pred više od 50.000 obožavatelja na stadionu u Cape Townu.

Dokumentarni film Roger Federer: Povratak (ROGER FEDERER - THE REUNION) prati tenisku legendu tijekom uzbudljivih dana prije samoga meča. 

Galerija
Nedjelja, 11. lipnja na Drugom  , Foto: Roger Federer: Povratak/dokumentarac
Nedjelja, 11. lipnja na Drugom   , Foto: Roger Federer: Povratak/dokumentarac

Donosi nam pojedinosti o meču koje otkrivaju nepoznate strane Rogerova profesionalnoga i privatnoga života. To je film o obitelji, filantropiji, suparništvu, prijateljstvu. Film je na rasporedu u nedjelju, 11. lipnja, u 20:15 na Drugom

Scenaristi i redatelji su Alun Meyerhans i Flavio Gerber, a dokumentarac je odabrala Martina Rajšek.    

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!