Najveći misteriji znanosti

13.03.2023.

07:23

Autor: HRT

Ima li znanost odgovor na sve? Ova BBC-jeva šesterodijelna dokumentarna serija proučava neke od najvećih zagonetki koje kopkaju današnji znanstveni svijet. Riješili smo neka od najsloženijih pitanja o svijetu i svemiru. Ali što više otkrivamo, to više pitanja izlazi na vidjelo. Kolika je točna starost našeg svemira? Zašto su dvije strane našeg Mjeseca tako različite? Kako je željezo iz svemira završilo uz tijelo Tutankamona?

Četvrtak, 23. ožujka na Drugom

Četvrtak, 23. ožujka na Drugom

Foto: Najveći misteriji znanosti / dokumentarna serija

Svaki film u ovoj seriji bavi se jednim pitanjem, uz posjete vrhunskim laboratorijima u kojima se provode nevjerojatni eksperimenti te uz predstavljanje požrtvovnih znanstvenika koji traže odgovore.

Uz fantastičnu računalnu vizualnu tehniku serija uz spektakularne detalje donosi na ekrane izgubljene svjetove, drevne civilizacije i daleka svemirska prostranstva.  

Galerija
Četvrtak, 23. ožujka na Drugom, Foto: Najveći misteriji znanosti/dokumentarna serija
Četvrtak, 23. ožujka na Drugom , Foto: Najveći misteriji znanosti/dokumentarna serija

Znamo kako Mjesec izgleda. Ali ima i drugu stranu, koja nam je skrivena. I neočekivano je drukčija - brdovita, prošarana dubokim kraterima i s debljom korom. Zašto je dalja strana Mjeseca posve drukčija od strane koju vidimo? Prvi film iz dokumentarne serije Najveći misteriji znanosti, koji prikazujemo u četvrtak 23. ožujka na Drugom u 20:15, razotkriva teorije koje bi to mogle objasniti. 

Dokumentarnu seriju odabrala je Mira Vočinkić. 

Četvrtak, 23. ožujka na Drugom

Četvrtak, 23. ožujka na Drugom

Foto: Najveći misteriji znanosti / dokumentarna serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!