Kraljevske tajne - Pogled iza krune: Ljubav i dužnost

13.11.2021.

13:12

Autor: HRT

Nedjelja, 28. studenoga na Prvom

Nedjelja, 28. studenoga na Prvom

Foto: Secrets of the Royals: Inside Crown / dokumentarna serija

Kraljica Elizabeta II., najpoznatija žena na svijetu, već je 67 godina na britanskom prijestolju i slovi kao jedan od najmoćnijih i najuglednijih državnih vođa. Njezina životna priča fascinira i oduševljava ljude, ne samo u Britaniji nego i u svijetu. Prvi nastavak dokumentarne serije koja pripovijeda o kraljici Elizabeti II. emitiramo u nedjelju, 28. studenoga, u 21:40 na Prvom.

video thumb

Dokumentarna serija u četiri nastavka, od kojih se svaki bavi određenom temom, donosi nam perspektivu povjesničara i ljudi koji imaju pristup najužim kraljevskim krugovima, stvarajući fascinantnu sliku o tome kakvi su zaista članovi kraljevske obitelji i kako su se snalazili u proteklih sedam desetljeća, u kojima je bilo i vrlo turbulentnih razdoblja.

1. epizoda:

Gledajući vjenčanje Harryja i Meghan, bilo je lako pomisliti kako nije problem uspostaviti ravnotežu između ljubavi i dužnosti. Ali one su zapravo u stalnom sukobu, koji je u nekoliko navrata prijetio stabilnosti dinastije Windsor. Edward VIII. izabrao je ljubav i abdicirao, kako bi se mogao oženiti razvedenom Wallis Simpson.

Nedjelja, 28. studenoga na Prvom

Nedjelja, 28. studenoga na Prvom

Foto: Secrets of the Royals: Inside Crown / dokumentarna serija

Charles je izabrao dužnost umjesto ljubavi kad se oženio Dianom, što je imalo katastrofalne posljedice. Princeza Margaret cijelog se života borila s jednim i drugim u potrazi za srećom. Ali kraljica je uspjela naći ravnotežu između ljubavi i dužnosti. Postala je najdugovječnija okrunjena glava, cijelo vrijeme održavajući i stabilan brak.

Dokumentarnu seriju SECETS OF THE ROYALS: INSIDE THE CROWN odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!