09:16 / 30.12.2021.

Autor: HRT

Serengeti: Spletka

Petak, 14. siječnja na Drugom

Petak, 14. siječnja na Drugom

Foto: Serengeti / dokumentarna serija

Novi likovi, nova suparništva. Isti spektakularni okoliš. Druga sezone dokumentarne serije ponovno nas vodi u netaknuti kutak afričkog Serengetija s novim dramatičnim pričama iz života stvarnih životinja. Prva epizoda druge sezone serije Serengeti, nazvana Spletka, na rasporedu je u petak 14. siječnja u 20:05 na Drugom programu HTV-a.

video thumb

Serija kroz šest nastavaka donosi dramatične i emocijama nabijene međusobno povezane priče o legendarnim životinjama iz savane. Kroz priče se provlače humor, tuga i krajnja napetost dok se pojavljuju novi likovi, a oni već poznati nastavljaju svoje priče.

Pavijan Bakari nastoji se snaći u obiteljskom životu. Lavica Kali donosi tešku odluku. Stiže obitelj leoparda čiji umiljati pustolovni mladunci stavljaju majčino strpljenje na kušnju dok se privikavaju na svoj novi dom. Uronite u složene odnose, uzbudljive bitke i nježne trenutke kojima su popraćeni životi najzanimljivijih likova prirode.

Petak, 14. siječnja na Drugom

Petak, 14. siječnja na Drugom

Foto: Serengeti / dokumentarna serija

U prvoj epizodi lavica Kali bori se s lijenošću Sefua i ostalih mužjaka. Sefu joj je vječno bio za petama, no njezino konačno odbijanje dovodi do tragedije.

Ljubomora u čoporu pavijana prijeti mirnodopskoj Bakarijevoj vladavini. Mladunci leoparda, Mzuri i Dada, uče verati se na drveće i bježati od hijene Zalike. Mzuri odlazi u samostalnu pustolovinu koja vodi u opasnost.

Mužjak Zebre Punda brani Shani i njihovo novo ždrijebe u spektakularnoj borbi protiv mužjaka lutalice. Novorođeno mladunče gnua, čije je ime Gnu, u utrci je s vremenom dok nastoji ovladati dugim nogama prije nego što ga pronađe hijena Zalika. Sprema se velika oluja koja donosi sveopći potop te pavijani ostaju zarobljeni na stablu, a slonicu Nallu pogađa nesreća.

Naratorica je Lupita Nyong'o.

Dokumentarnu seriju odabrala je Mira Vočinkić

Petak, 14. siječnja na Drugom

Petak, 14. siječnja na Drugom

Foto: Serengeti / dokumentarna serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!