13:03 / 14.02.2021.

Autor: HRT

Snježne mačke i ja

Petak, 26. veljače na Drugom

Petak, 26. veljače na Drugom

Foto: Snježne mačke i ja / dokumentarac

U petak 26. veljače na Drugom u 20:05 slijedi drugi dio dokumentarnog filma Snježne mačke i ja. Snimatelj divljih životinja Gordon Buchanan pridružuje se ruskim stručnjacima za velike mačke koji spašavaju risove iz zatočeništva i vraćaju ih u divljinu.

U ovoj snježnoj pustolovini koja slavi čudesnu snagu prirode upoznat ćemo ruske znanstvenike koji spašavaju risove od trgovaca krznom i ljudi koji ih drže kao kućne ljubimce. Gordon će im pomoći da ih rehabilitiraju i vrate u divljinu.

Na tom putovanju punom emocija naučit će ih kako opstati u šumi, kako izbjeći ljude i loviti plijen. Vidjet ćemo kako će se Gordon približiti ovim karizmatičnim velikim mačkama, proživjeti s njima svaki napet i dirljiv trenutak - sve do trijumfalnog povratka u prirodu.

Petak, 26. veljače na Drugom

Petak, 26. veljače na Drugom

Foto: Snježne mačke i ja / dokumentarac

U 2. epizodi Gordon Buchanan vraća se u Rusiju kako bi pomogao biologu Viktoru Lukarevskom rehabilitirati risove i pustiti ih u prirodu. Projekt dobro napreduje, risovi su sve snažniji, ali ne ide sve glatko. Mijas i Koška iznenadili su Viktora donijevši na svijet dva mačića. Sad kad su tu i prinove, važno je što prije osposobiti roditelje i mladunce za život u divljini.

Gordon pomaže mladome mužjaku Brijansku da nadoknadi znanje. Brijansk je bio kućni ljubimac i ne zna loviti. Proces rehabilitacije ovih prelijepih mačaka pun je emocionalnih trenutaka. Te su životinje rođene za slobodu.

Produkcija: Hello Halo TV i Oak Island za BBC

Dokumentarni film Snow Cats and me odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!