Špijun u divljini: Tropi

03.08.2022.

08:20

Autor: HRT

Četvrtak, 18. kolovoza na Prvom

Četvrtak, 18. kolovoza na Prvom

Foto: Špijun u divljini / dokumentarna serija

Revolucionarnim špijunskim kamerama dokumentarna serija postavlja gledatelja u samo središte akcije u životinjskom carstvu. U četvrtak, 18. kolovoza na Prvom programu u 20:10 pogledajte prvu epizodu druge sezone dokumentarne serije Špijun u divljini. 

video thumb

Izbliza posvjedočite najvećim dramama i emotivnim susretima u prirodi. Kamere dizajnirane da oponašaju životinje - koje izgledaju i ponašaju se poput promatranih stvorenja - infiltriraju se u usko povezane zajednice. Ova jedinstvena taktika omogućuje inovativni pristup dosad neviđenom ponašanju i karakteristikama.

Četvrtak, 18. kolovoza na Prvom

Četvrtak, 18. kolovoza na Prvom

Foto: Špijun u divljini / dokumentarna serija

U drugoj sezoni filmaši se koriste revolucionarnim špijunskim stvorenjima kako bi istražili masovna okupljanja. Zašto se životinje okupljaju za te jednokratne događaje, kako su ta okupljanja potaknuta promjenama godišnjih doba i klime te kakav je osjećaj biti dio gomile?

Bilo na kopnu, u zraku ili u moru, uronjeni smo u samo središte fenomenalnih okupljanja diljem svjetskih krajolika - od ledenih polova do sparnih tropskih krajeva. Na jedan dan postanite dio obitelji gorila ili, zahvaljujući kameri špijunske koale, otkrijte veliku dramu sezone parenja koala. Sa špijunskim varanom kao vodičem doživite žestoku borbu pravog komodskog varana dok se ti fascinantni stvorovi tuku za prevlast.

Četvrtak, 18. kolovoza na Prvom

Četvrtak, 18. kolovoza na Prvom

Foto: Špijun u divljini / dokumentarna serija

1. epizoda: Naša špijunska stvorenja istražuju poseban životinjski svijet koji uspješno obitava u tropskim krajevima te događaje i okupljanja koji se zbivaju tijekom cijele godine. Po prvi put bilježe kako gorile pjevaju dok uživaju u obrocima, a u komičnom trenutku doživljavaju bučne posljedice njihove vegetarijanske prehrane.

U Brazilu špijunski mladunac jaguara istražuje prekrasno okupljanje ptica močvarica, kapibara i kajmana te se pridružuje špijunskom kajmanu kako bi snimio kaotičnu gozbu kad njegovi divlji rođaci krenu u ribolov.

U Kostariki, špijunska kornjača i špijunski sup imaju insajderski pogled na spektakularno okupljanje kornjača dok se njih tisuće bori za mjesto na plaži kako bi položile svoja jaja. U Zambiji nas špijunski vodenkonj vodi u samo središte svoje male skupine. Nađe se ipak preblizu dok snima dramatičnu borbu.

Produkcija: John Downer Productions za BBC, PBS i THIRTEEN Productions LLC

Odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!