Špijun u divljini: Sjever

07.08.2022.

13:08

Autor: HRT

Ponedjeljak, 22. kolovoza na Prvom

Ponedjeljak, 22. kolovoza na Prvom

Foto: Špijun u divljini / 2. sezona dokumentarne serije

Revolucionarnim špijunskim kamerama dokumentarna serija postavlja gledatelja u samo središte akcije u životinjskom carstvu. U drugom nastavku druge sezone dokumentarne serije Špijun u divljini, u ponedjeljak 22. kolovoza na Prvom u 20:10,  špijunska stvorenja putuju u krajeve umjerene klime sjeverno od tropa, gdje životom upravlja ritam godišnjih doba. 

video thumb

Na spektakularnim japanskim planinama prekrivenima snijegom špijunski makaki bilježi kako se snježni majmuni kupaju i druže na vrućim termalnim izvorima.

U hladnim planinama Meksika špijunski kolibri vodi nas u središte možda i najljepšeg prirodnog okupljanja na svijetu. Ondje prezimljuju milijarde spektakularnih leptira monarha. 

Ponedjeljak, 22. kolovoza na Prvom

Ponedjeljak, 22. kolovoza na Prvom

Foto: Špijun u divljini / 2. sezona dokumentarne serije

U kanadskoj Manitobi špijunska zmija vodi nas među gomilu mužjaka zmije podvezice kako bi u njihovim redovima otkrila varalicu - mužjaka koji se pretvara da je ženka.

Špijunski medvjed, špijunski bjeloglavi orao i špijunski losos otkrivaju kako se grizliji i bjeloglavi orlovi okupljaju na Aljasci iščekujući jednu od najspektakularnijih gozbi u prirodi - dolazak tisuća crvenih lososa koji se iz mora vraćaju na mrijest.

Produkcija: John Downer Productions za BBC, PBS i THIRTEEN Productions LLC 

Dokumentarnu seriju SPY IN THE WILD 2 odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!