Špijun u divljini: Otoci

08.08.2022.

13:29

Autor: HRT

Utorak, 23. kolovoza na Prvom

Utorak, 23. kolovoza na Prvom

Foto: Špijun u divljini / dokumentarna serija

U utorak, 23. kolovoza na Prvom programu u 20:10 ne propustite treći nastavak dokumentarne serije Špijun u divljini. Špijunska stvorenja istražuju otoke južnih mora. Neke od najposebnijih životinja na Zemlji evoluirale su na tim izoliranim mjestima, daleko od bilo kojeg kopna. 

Utorak, 23. kolovoza na Prvom

Utorak, 23. kolovoza na Prvom

Foto: Špijun u divljini / dokumentarna serija

Na otočju Galápagos špijunska Iguana pridružuje se morskim iguanama dok se sunčaju na drevnoj lavi, prije no što se s litice obruše u more. "Lavacam" snima ženke koje se bore za najbolja mjesta za gniježđenje, a špijunska iguana pridružuje im se u komičnom prskanju šmrklji, tehnici kojom s tijela uklanjaju morsku sol.

Na Božićnom otoku crveni rakovi nakon monsunskih kiša izlaze iz svojih brloga. Špijunski rak hoda s njima dok se ujedinjuju kao vojska i marširaju prema moru. Putem se bore s preprekama koje u prošlosti nikada ne bi susreli: s visokim metalnim ogradama i prometnim cestama.

Kad napokon stignu na odredište, izvode pobjednički ples kojim tisuće jaja istresaju u ocean.

Produkcija John Downer Productions za BBC, PBS i THIRTEEN Productions LLC.

Dokumentarnu seriju odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!