08:47 / 16.09.2021.

Autor: HRT

Špijun u divljini

Petak, 1. listopada na Drugom

Petak, 1. listopada na Drugom

Foto: Špijun u divljini / dokumentarna serija

U petak 1. listopada u 20:05 na Drugom programu prikazujemo drugi nastavak druge sezone dokumentarne serije Špijun u divljini (Spy in the Wild).

video thumb

Špijunska stvorenja putuju u krajeve umjerene klime sjeverno od tropa, gdje životom upravlja ritam godišnjih doba. 

Na spektakularnim japanskim planinama prekrivenima snijegom špijunski makaki bilježi kako se snježni majmuni kupaju i druže na vrućim termalnim izvorima. 

Petak, 1. listopada na Drugom

Petak, 1. listopada na Drugom

Foto: Špijun u divljini / dokumentarna serija

U hladnim planinama Meksika špijunski kolibri vodi nas u središte možda i najljepšeg prirodnog okupljanja na svijetu. Ondje prezimljuju milijarde spektakularnih leptira monarha.

U kanadskoj Manitobi špijunska zmija vodi nas među gomilu mužjaka zmije podvezice kako bi u njihovim redovima otkrila varalicu - mužjaka koji se pretvara da je ženka.

Špijunski medvjed, špijunski bjeloglavi orao i špijunski losos otkrivaju kako se grizliji i bjeloglavi orlovi okupljaju na Aljasci iščekujući jednu od najspektakularnijih gozbi u prirodi - dolazak tisuća crvenih lososa koji se iz mora vraćaju na mrijest.

Iz produkcije John Downer Productions za BBC, PBS i THIRTEEN Productions LLC dokumentarnu seriju Spy in the Wild odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!