15:18 / 22.04.2021.

Autor: HRT

Sredozemno more - More za sve nas

Srijeda, 5. svibnja na Prvom

Srijeda, 5. svibnja na Prvom

Foto: Sredozemno more - More za sve nas / dokumentarac

U srijedu 5. svibnja u 15 sati i 23:30 na Prvom programu HTV-a ne propustite prvi dio dvodijelnog dokumentarnog filma Sredozemno more - More za sve nas.

Sredozemlje nije more. To je svijet okružen pustinjama, sačinjen od visokih planina na čijim su rubovima uske ravnice i estuariji. Taj dio svijeta bio je kolijevka ljudske civilizacije koja danas ima utjecaj na cijeli svijet. Također je i mjesto nastanka triju velikih religija. Poprište je najvećeg društvenog, kulturnog i ljudskog raskola, a ujedno je i najnapučenija regija na svijetu. 

Srijeda, 5. svibnja na Prvom

Srijeda, 5. svibnja na Prvom

Foto: Sredozemno more - More za sve nas / dokumentarac

Ovaj dvodijelni dokumentarni film vodi nas i na zračno putovanje kako bismo razumjeli ulogu svijeta prirode. Ovo je geografski, prirodni i ljudski prikaz Sredozemlja: da bismo bolje razumjeli kako je prirodni okoliš formirao civilizacije i kako isti taj okoliš nastavlja krojiti sudbinu Sredozemlja.

Yann Arthus-Bertrand i Michael Pitiot redatelji su dokumentarnog filma Mediterranean - A Sea to Us All iz 2014. godine. Odabrala ga je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!