12:26 / 01.08.2021.

Autor: HRT

Stambeno pitanje: Deset godina jednog dug

Ponedjeljak, 2. kolovoza na Četvrtom

Ponedjeljak, 2. kolovoza na Četvrtom

Foto: Stambeno pitanje / dokumentarna serija

U ponedjeljak 2. kolovoza na Četvrtom programu u 22:10 prikazujemo treću epizodu dokumentarne serije Stambeno pitanje. Serija nas kroz osam epizoda prati kako su se politika i ratovi, dekreti i zakoni, revolucije i tranzicije, birokracija i administracija prelamali preko sudbina starih i novih vlasnika stanova i kuća - ukratko naših domova. Svaka epizoda fokusirana je na jednu obitelj koja je na nekoj adresi nekada imala ili još uvijek ima dom, a sada je njihova nekretnina opterećena nekom vrstom sudskog ili upravnog postupka.

Ponedjeljak, 2. kolovoza na Četvrtom

Ponedjeljak, 2. kolovoza na Četvrtom

Foto: Stambeno pitanje / dokumentarna serija

3. epizoda: Deset godina jednog duga

Glava obitelji u čiji smo nekada luksuzni i elegantno uređeni dom ušli bio je ugledan zagrebački poduzetnik. No, jedan dug, jedno krivo poznanstvo i jedna pogrešna odluka pretvorit će se u obiteljsku tragediju i noćnu moru koja traje do danas. Oni nisu jedine žrtve - ulazimo u mračnu zonu kamatara, njihovih žrtava i sustava koji to šutke gleda.

Sudjelovali su  Eleonora Lola Cepetić, Morin Cepetić, Lora Cepetić, Duško Miljuš, Berislav Jelinić, Morana Rabar i Ljubo Pavasović Visković.

Montaža Ana Šerić, produkcija Studio dim za HRT, direktor fotografije Ivan Karabelj, autorica i redateljica Silvana Menđušić, producenti Darija Kulenović Gudan i Marina Andree Škop.

Emisiju pratite i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!