17:09 / 29.11.2021.

Autor: HRT

Suvremenici: Bogdan Budimirov

 Četvrtak, 2. prosinca na Trećem

Četvrtak, 2. prosinca na Trećem

Foto: Suvremenici: Bogdan Budimirov / HRT

U četvrtak, 2. prosinca, u 21 sat na Trećem emitiramo dokumentarni film Suvremenici: Bogdan Budimirov iz 2015. godine.

Arhitekt - inženjer ili umjetnik, individualac ili član projektnog tima, autentično autorsko djelo ili tipski projekt? Bogdan Budimirov se nikada nije zamarao ovim pitanjima. Za njega su i arhitektura i dizajn posvećeni izgradnji kvalitetnog životnog okruženja primjenom najnaprednijih suvremenih tehnologija.

Avanturist i istraživač sklon eksperimentu, tragao je za novim sustavima u rasponu od uporabnih predmeta do cijelih naselja. Prefabrikacija i tipizacija za njega nisu hendikep već izazov koji će mu omogućiti oblikovanje svih segmenata životnog prostora - od stola i stolaca do stana i stambenih ili vikend naselja izgrađenih primjenom Jugomontovih montažnih sistema YU60 i YU61.

Scenaristica je Tamara Bjažić Klarin. Snimatelj je Mario Britvić, montažerka Iva Blašković, redateljica i urednica Ana Marija Habjana, a producentica Sunčana Hrvatin Kunić.

Osim na HTV3, dokumentarac na području RH možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!