14:43 / 17.02.2021.

Autor: HRT

Tajne Karipskog otočja s Joannom Lumley

Utorak, 2. ožujka na Drugom

Utorak, 2. ožujka na Drugom

Foto: Tajne Karipskog otočja s J.Lumley/dokumentarna serija

U utorak, 2. ožujka na Drugom u 20:05 emitiramo dokumentarnu seriju Tajne Karipskog otočja s Joannom Lumley. Glumica i voditeljica Joanna Lumley istražuje dvije najzagonetnije zemlje u području Karipskoga mora i predstavlja nam njihove skrivene dragulje.

video thumb

Pustolovinu počinje u glavnome kubanskom gradu Havani, a završava u živopisnoj državi Haitiju. Obje su zemlje nesumnjivo siromašne u novčanom smislu, ali bogate na mnogo drugih načina. Gradove prepune šarenih ulica koje pršte ritmovima života zamjenjuju netaknute obale, djevičanski čiste plaže, veličanstvene planine i bujne šume. Joanna uživa što ima priliku sve to doživjeti.

1. epizoda: Joannina pustovina počinje u Havani, u dvorani za boks s kubanskom boksačkom zvijezdom u usponu. S ovom mladom Kubankom razgledava grad i sluša kako se danas živi u Kubi, zatim posjećuje zvijezde kabarea u Hotelu National podignutom još prije revolucije. Razgledava prekrasnu staru kubansku vilu u kojoj i danas stanuje žena koja je nekoć zabavljala Che Guevaru, a poslije se druži s radnicima u tvornici cigara.

Posjećuje gradić Hershey, podignut zahvaljujući industriji šećera, te Che Guevarinu grobnicu, pa odlazi na omiljenu Hemingwayevu plažu koju pretvaraju u luksuzni hotelski kompleks s pet zvjezdica. Uživajući u rumbi, pina coladama, kubanskoj glazbi i plesu, ovu epizodu završava u rodnom gradu Fidela Castra, Santiagu de Cuba, koji se priprema za 60. obljetnicu Velike revolucije.

Produkcija: A Burning Bright Production za ITV

Odabrala je Mira Vočinkić.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!