Traditional songbook - Hojsak i Novosel

20:39 / 22.04.2022.

Autor: HRT

Nedjelja, 24. travnja na Trećem

Nedjelja, 24. travnja na Trećem

Foto: Traditional songbook - Hojsak i Novosel / dokumentarni film

U nedjelju, 24. travnja, u 20:25 na Trećem programu HTV-a emitiramo glazbeno-dokumentarni film Traditional songbook - Hojsak i Novosel koji prati izazove s kojima su se Tihomir Hojsak i Filip Novosel susreli snimajući album Traditional Songbook dua Hojsak i Novosel.  

Kako su gosti na albumu, uz klapu Cesarice, bili Pero Galić i Neno Belan, oni nam otkrivaju zanimljive detalje o suradnji i zajedničkom stvarateljskom radu. Filip i Tihomir govore o biranju pjesama te specifičnostima obrada.

Ovaj duo je trenutačno najmaštovitiji hrvatski glazbeni brend u svijetu. Mnogi će se sjetiti 2016. godine, kada su počeli glazbenu priču kao "Bow vs Plectrum" (Gudalo protiv trzalice).

Poznati su njihovi brojni nastupi u Hrvatskoj i diljem svijeta za što su u SAD-u dobili posebna priznanja: za doprinos u kulturi kalifornijske kongresnice Janice Hahn te priznanje kalifornijskog senata. Oba njihova albuma proglašavana su albumom godine u svojim kategorijama, a i dobitnici su Porina.

Dokumentarac je snimljen u Hrvatskom glazbenom zavodu, teško oštećenom u zagrebačkom potresu.

Urednica je Lejdi Oreb.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!