12:51 / 19.02.2021.

Autor: HRT

Uspon Jordana Petersona: Ne dajte mu da govori

Jordan Peterson

Jordan Peterson

Foto: Uspon Jordana Petersona: Ne dajte mu da govori/dokumentarac

U nedjelju 28. veljače na Trećem programu u 23 sata slijedi dokumentarni film Uspon Jordana Petersona: Ne dajte mu da govori. Rjedak je to i intiman uvid u život i um Jordana Petersona, sveučilišnog profesora i pisca bestselera koji je privukao pozornost svijeta kritikom političke korektnosti i filozofijom o otkrivanju osobnog smisla koja iz temelja mijenja život.

Nazvan najutjecajnijim intelektualcem u javnom prostoru zapadnog svijeta, profesor psihologije Jordan Peterson sa Sveučilišta u Torontu 2016. se proslavio gotovo preko noći objavom kontroverznog niza snimaka Profesor protiv političke korektnosti.

U dvije je godine prodao više od tri milijuna primjeraka svoje knjige za samopomoć "12 pravila za život". I dok su ga jedni odmah prozvali akademskom superzvijezdom koja puni dvorane diljem svijeta, drugi ga smatraju opasnom prijetnjom naprednom društvu.

Dokumentarni film prati intimne trenutke u razdoblju preobrazbe Petersonova života, kao i rijetke trenutke s obitelji, prijateljima i protivnicima koji dijele vlastite inačice priče o Jordanu Petersonu.

Dokumentarac Shut Him Down - The Rise of Jordan Peterson odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!