Ususret Eurosongu - pozdrav iz Torina

09.05.2022.

16:39

Autor: HRT

Subota, 14. svibnja na Prvom

Subota, 14. svibnja na Prvom

Foto: Ususret Eurosongu - pozdrav iz Torina / dokumentarni film

Odbrojavaju se zadnje minute do početka najvećega svjetskog televizijskoga glazbenog natjecanja - 66. izdanja Eurovizije u Torinu. U subotu, 14. svibnja, u 20:10 na Prvom prikazujemo dokumentarni film Ususret Eurosongu - pozdrav iz Torina. 

video thumb

Što je prethodilo najzabavnijem događaju godine, kako su tekle generalne probe u strogo kontroliranoj dvorani Pala Alpitour, kako su se snalazili glazbenici i njihove delegacije? Je li vladala nervoza prije probe ili su se izvođači uspjeli opustiti u sigurnim rukama vizažista, frizera, krojača koji su im bili na raspolaganju?

HRT-ova vrijedna ekipa zabilježila je zanimljive trenutke, upoznala najvjernije fanove Eurosonga koji štede cijele godine kako bi svoje godišnje odmore proveli zabavaljajući se i ičekujući nastupe svojih omiljenih glazbenih zvijezda. 

Subota, 14. svibnja na Prvom

Subota, 14. svibnja na Prvom

Foto: Ususret Eurosongu - pozdrav iz Torina / dokumentarni film

Upoznat ćemo vas s Torinom, najzelenijim gradom u Italiji, prepunim velikih gradskih parkova i trgova, s više od 50 muzeja i 22 palače obitelji Savoy. Doznat ćemo jesu li građani Torina ipak drugačiji od svojih sunarodnjaka, je li "apericena" najdraži dio njihovog dana, kada se uz ugodno društvo, pokoji zalogajčić i piće opuštaju u kasnim poslijepodnevnim satima.

Budite s nama u emisiji Ususret Eurosongu - pozdrav iz Torina.

Novinarka je Zlata Mück, snimateljica Ana Šerić, a urednica Maja Tokić.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!