11:03 / 21.01.2021.

Autor: HRT

Veličanstvene Alpe iz zraka

Epizoda: Iz Beaufortaina po Savoji

Epizoda: Iz Beaufortaina po Savoji

Foto: Veličanstvene Alpe iz zraka/serija

Iz Beaufortaina po Savoji naziv je 3. epizode uzbudljive Veličanstvene Alpe iz zraka koja je na rasporedu u utorak 26. siječnja u 19:45 na Drugom programu HTV-a.


Beaufortain se ističe dolinama, bogatim malim selima i žarkom željom da očuva svoj tipičan gorski stil gradnje. Stotine koliba smještenih na padini danas svjedoče o čovjekovoj domišljatosti da se prilagodi okolišu. Ovo je gorski i poljoprivredni kraj i život je u njemu težak. Tradicionalne vrijednosti, koje su i danas općeprihvaćene, obogatile su kraj neprocjenjivom baroknom sakralnom baštinom. 

Iz sela Beaufort treba prijeći samo jedan prijevoj i stiže se u srce Savoje. Njezine doline i vrhunci međunarodno su poznati po zimskim i ljetnim sportovima. Zahvaljujući smještajnom kapacitetu savojskih skijališta Savoja je jedna od najturističkijih regija u Francuskoj.


 

Epizoda: Iz Beaufortaina po Savoji

Epizoda: Iz Beaufortaina po Savoji

Foto: Veličanstvene Alpe iz zraka / serija

U ovoj epizodi nadlijećemo blage reljefe Beaufortaina i njegov prepoznatljivi vrh Pierra Menta te selo Areches. Prijeđemo li prijevoj Pré, eto nas iznad Bourg-Saint-Mauricea i skijališta Les Arcs. Putovanje nastavljamo kroz planine Vanoise i Tarentaise do Tignesa te dolazimo do ledenjaka Bellecôte i skijališta Les 3 vallées, a zatim i pred Chambéry u Apremontu podno vrha Granier.

Dokumentarnu seriju MAJESTIC ALPS odabrala je Mira Vočinkić.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!