15:55 / 30.07.2021.

Autor: HRT

Velikani hrvatskog glumišta: Fabijan Šovagović

Nedjelja, 8. kolovoza na Četvrtom

Nedjelja, 8. kolovoza na Četvrtom

Foto: Velikani hrvatskog glumišta: Fabijan Šovagović / dokumentarna serija

U nedjelju 8. kolovoza na Četvrtom programu u 22:10 prikazujemo 3. epizodu dokumentarne serije Velikani hrvatskog glumišta koja pripovjeda o Fabijanu Šovagoviću. Antologijskim ulogama u "Prosjacima i sinovima" i "Đuki Begoviću" Fabijan Šovagović osvojio je srca televizijskih gledatelja, a filmskim ulogama u remek-djelima najvećih imena sedme umjetnosti ušao je u povijest hrvatske i jugoslavenske kinematografije.

O životu i maestralnoj umjetničkoj karijeri jednog od najvećih hrvatskih glumaca svih vremena govore: Branko Schmidt, Krsto Papić, Ante Babaja, Vatroslav Mimica, Veljko Bulajić, Vinko Brešan, Antun Vrdoljak, Branko Ivanda i Krešimir Dolenčić te Dragan Despot, Joško Ševo, Rade Šerbedžija, Vanja Drach, Ivo Gregurević, Filip Šovagović i Anja Šovagović-Despot.

Autor je Fran Juraj Prižmić, a redatelj serije iz 2018. godine je Igor Prižmić.

Dokumentarnu seriju nastalu u produkciji Menorah filma pratite i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci je i dostupna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!