What's up Israel

06.03.2023.

20:22

Autor: HRT

Ponedjeljak, 13. ožujka na Prvom

Ponedjeljak, 13. ožujka na Prvom

Foto: What's up Israel / dokumentarna serija

Ponedjeljak u udarnom terminu na Prvom rezerviran je za novu dokumentarnu seriju autora Gorana Milića What's up Israel. Peti nastavak, u kojemu je ekipa iz modernog Tel Aviva krenula u istraživanja najvažnijih svetih mjesta i Jeruzalema koji su osvajali, rušili, obnavljali i ponovno gradili, slijedi 13. ožujka u 20:15. 

Ekipa je prošla Isusovim stazama od rođenja u Betlehemu, života u Nazaretu i Kafarnaumu do njegovih čuda u Galileji pa sve do posljednje večeri u Getsemanskom vrtu. U Betlehemu je posjetila i dom za nezbrinutu palestinsku, mahom kršćansku djecu. Vodstvo franjevačkoga dječjega doma prvi put je preuzeo jedan stranac koji nije Arapin, rođeni Riječanin franjevac Sandro Tomašević.

Bili su kod hrvatskog franjevca Siniše Srebrenovića do Križnog puta i Raspeća u Jeruzalemu - do bazilike Svetog groba koju također čuva naš franjevac Željko Barbarić. Pronašli su i suvremene priče o ljudima i narodima koji danas žive na tim Isusovim stazama, govore drugim jezicima, Isus je govorio aramejski, nose neke druge zastave za razliku od onih koje su tada nosili Rimljani. 

video thumb

Redateljica serije je Sandra Basso, snimatelj Igor Dropuljić, montažeri Ida Slavić, Luka Tokić i Danijel Brlas, direktor fotografije Marjan Živić, a producentica Vesna Banović.

Seriju, osim ponedjeljkom u 20:15 na HTV1, možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi. U videoteci HRTi-ja dostupne su i emitirane epizode.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!