16:39 / 26.07.2021.

Autor: HRT

Zauvijek skladatelj - Rajko Dujmić

Srijeda 4. kolovoza na Drugom

Srijeda 4. kolovoza na Drugom

Foto: Zauvijek skladatelj / dokumentarna serija

U srijedu 4. kolovoza na Drugom programu u 22:20 prikazujemo emisiju glazbeno-dokumentarne serije Zauvijek skladatelj u kojoj o pojedinostima iz svojeg života i karijere govori veliki Rajko Dujmić. Hrvatski skladatelj i nekadašnji vođa benda Novi fosili preminuo je na današnji dan 2020. od posljedica ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći.

video thumb

Rajko Dujmić (1954. - 2020) u emisiji pripovijeda o alergiji na majčino mlijeko, kuhanju s dva metra visokim ocem, skladanju 'Milene' ili 'Košulje plave', te mnogim drugim pojedinostima.

Drugi najplodniji hrvatski skladatelj zabavne glazbe govori o ljubavima, inspiraciji, krizama i stvaranju pjesama uz koje su odrastale generacije.

Autor je Toni Volarić, snimatelji su Alen Horvatić i Davor Kalaica, a montažer Alen Horvatić.

Serija koju je Hrvatsko društvo skladatelja realiziralo u koprodukciji s Hrvatskom radiotelevizijom, sastoji se od 12 dokumentarnih filmova o istaknutim članovima Hrvatskog društva skladatelja.

Autori raznih generacija i svih glazbenih žanrova koji su svojim stvaralaštvom obilježili glazbeni život u Hrvatskoj i šire, od kraja Drugog svjetskog rata do današnjih dana, otvoreno govore o ljubavima, djetinjstvu, odrastanju, prvim susretima s glazbom, društvenom kontekstu u kojem su stvarali i o tome kako žive danas. 

Emisiju na području RH pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj videoteci je dostupna, kao i ostale emitirane epizode serijala.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!