Žene rata

30.09.2022.

13:18

Autor: HRT

Subota, 15. listopada na Prvom

Subota, 15. listopada na Prvom

Foto: Žene rata / dokumentarni film

Dokumentarni film Žene rata, koji donosi pojedinačne priče ženskih perspektiva rata, na rasporedu je u subotu, 15. listopada, u 13:05 na Prvom. 

video thumb

Protagonistkinje su žene koje su kao supruge i majke hrvatskih branitelja naizgled pasivno čekale na povratak branitelja s ratišta, silovane žene te žene koje su, suprotno očekivanjima, kao ratnice same odlazile na prvu crtu bojišnice u Domovinskom ratu.

Pratimo ratne priče pet protagonistkinja - Nade, Marije, Danke, Snježane i Đurđice. One se prisjećaju ratnog perioda i svog tadašnjeg emocionalnog stanja, osjećaja, misli i ponašanja, iznoseći neposredno svoja intimna svjedočanstva u kameru. Sve one su žene "borci" kojima film omogućuje da svojim glasom progovore o ženskoj žrtvi rata. 

video thumb

Scenaristica i redateljica dokumentarnog ostvarenja je Patricia Guadalupe Garza Méndez. Direktor fotografije je Vjekoslav Skledar, a producentica Ines Grdanjski.    

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!