Život u jednom danu: Marija Ujević Galetović - Hvala ti živote

13.03.2023.

15:27

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

U povodu smrti istaknute hrvatske kiparice i redovite članice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), akademkinje Marije Ujević Galetović, večeras na Trećem programu u 20:35 prikazujemo dokumentarni film Život u jednom danu: Marija Ujević Galetović - Hvala ti živote.Marija Ujević Galetović okupila je kiparsku ekipu u svom ateljeu - prijatelja i kolegu Petra Barišića i bivšeg studenta Petra Dolića. Snimili smo njihov razgovor o različitim temama i problemima vezanim uz struku, o tehnikama, umjetnicima, povijesnim osobama, urbanizmu i mjestu spomenika unutar struktura grada... A u atmosferi vlastitoga doma, toplim je riječima opisivala zgode iz života sa svojom nećakinjom Marijanom Birtić. 

Ovu umjetnicu ne oslikavaju samo njezina djela već i karakter prepun životne radosti. Kako se nosi s preprekama, što joj zaokuplja pažnju, u veselom društvu ispričat će nam Marija Ujević Galetović u emisiji naslova Hvala ti živote!

Autorica, urednica i redateljica koncepta Snježana Samac.

Montažerka Irena Korpes, snimatelji Mario Marko Krce i Josip Ivančić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!