Armin

22.05.2023.

11:57

Autor: HRT

Armin, dramski film hrvatskog redatelja Ognjena Sviličića prikazujemo u četvrtak, 1. lipnja na Drugom programu u 21:10. Armin sa svojim ocem Ibrom odlazi u Zagreb na audiciju za film njemačkog redatelja.

Četvrtak, 1. lipnja na Drugom

Četvrtak, 1. lipnja na Drugom

Foto: Armin / film

Film je osvojio je desetak relevantnih nagrada među kojima su: Zlatna arena za najbolji scenarij, Zlatna arena za najbolju glavnu mušku ulogu (E. Hadžihafisbegović), nagrada filmskih kritičara Oktavijan u Puli, nagrada Vladimir Nazor (2008., Zagreb), Grand prix Festivala mediteranskog filma u Bruxellesu, posebno priznanje Zlatno sidro u Haifi, najbolji redatelj na festivalu u Rabatu, nagrada FIPRESCI za najbolji strani film u Palm Springsu, nagrada East West za najbolji film u Karlovym Varyma te nagrade u Durbanu, Sofiji i Herceg Novom.

Galerija
Četvrtak, 1. lipnja na Drugom, Foto:  Armin/film
Četvrtak, 1. lipnja na Drugom, Foto: Armin/film

Sredovječni Ibro i njegov sin Armin autobusom putuju iz malog mjesta u Bosni i Hercegovini u Zagreb.

Tijekom puta Ibro je jako uzbuđen - sa svima razgovara, hvali se sinom. Arminu, trinaestogodišnjaku, zbog toga je neugodno i moli oca da se prestane tako ponašati.

Međutim, Ibro želi svima obznaniti da vodi sina u Zagreb na audiciju za film koji snima njemački redatelj...

Četvrtak, 1. lipnja na Drugom

Četvrtak, 1. lipnja na Drugom

Foto: Armin / film

Glumačku postavu čine Armin Omerović, Emir Hadžihafizbegović, Barbara Prpić, Daria Lorenci, Jens Munchow.

Scenarij i režiju potpisuje Ognjen Sviličić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!