08:31 / 04.05.2022.

Autor: HRT

Armin

Četvrtak, 19. svibnja na Drugom

Četvrtak, 19. svibnja na Drugom

Foto: Armin / film

Drama Armin, scenarista i redatelja Ognjena Sviličića, na rasporedu je u četvrtak, 19. svibnja, u 21 sat na Drugom.

Sredovječni Ibro i njegov sin Armin autobusom putuju iz malog mjesta u Bosni i Hercegovini u Zagreb. Tijekom puta Ibro je jako uzbuđen - sa svima razgovara, hvali se sinom. 

video thumb

Arminu, trinaestogodišnjaku, zbog toga je neugodno i moli oca da se prestane tako ponašati. Međutim, Ibro želi svima obznaniti da vodi sina u Zagreb na audiciju za film koji snima njemački redatelj... 

U filmu iz 2007. godine glume Armin Omerović, Emir Hadžihafizbegović, Barbara Prpić, Daria Lorenci, Jens Munchow... 

Četvrtak, 19. svibnja na Drugom

Četvrtak, 19. svibnja na Drugom

Foto: Armin / film

Film je osvojio desetak nagrada među kojima su: Zlatna arena za najbolji scenarij, Zlatna arena za najbolju glavnu mušku ulogu (E. Hadžihafisbegović), nagrada filmskih kritičara Oktavijan u Puli, nagrada Vladimir Nazor (2008., Zagreb), Grand prix Festivala mediteranskog filma u Bruxellesu, posebno priznanje Zlatno sidro u Haifi, najbolji redatelj na festivalu u Rabatu, nagrada FIPRESCI za najbolji strani film u Palm Springsu, nagrada East West za najbolji film u Karlovym Varyma te nagrade u Durbanu, Sofiji i Herceg Novom.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!