09:08 / 13.10.2021.

Autor: HRT

Autobusna stanica

Subota, 23. listopada na Trećem

Subota, 23. listopada na Trećem

Foto: Autobusna stanica / film

Komedija Autobusna stanica, ekranizacija vrlo popularnoga kazališnog komada Williama Ingea, na rasporedu je u subotu, 23. listopada, na Trećem programu HTV-a u 23:35.

Mladić odrastao na farmi izvrsno postupa s konjima ali ništa ne zna o ženama. Stariji prijatelj s kojim putuje na rodeo u Phoenix uvjeri ga da je došlo vrijeme za ženidbu. U baru u Phoenixu kao pjevačica i zabavljačica radi mlada ljepotica u koju se zaljubi. Stigla je iz provincije i sanja o Hollywoodu, a on je šarmira svojim djetinjastim, bučnim ponašanjem. Je li to "pravi čovjek" za nju? Rasplet će biti na jednoj autobusnoj stanici...

Kritika je osobito hvalila Marilyn Monroe tvrdeći da je to njezina prva prava dramska uloga. Prije snimanja tog filma Marilyn je osamnaest mjeseci pohađala glumački tečaj Leeja Strassberga. U tom filmu prvi put nastupa i Don Murray koji će poslije ostvariti uspješnu karijeru.

U komediji BUS STOP iz 1956. godine uz spomenute glume i Arthur O'Connell, Betty Field, Hope Lange i drugi.

Scenarist je George Axelrod, a redatelj Joshua Logan.

Subota, 23. listopada na Trećem

Subota, 23. listopada na Trećem

Foto: Autobusna stanica / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!