Blagajnica hoće ići na more

05.12.2022.

08:31

Autor: HRT

"Blagajnica hoće ići na more" debitantski je film jednog od najuspješnijih hrvatskih filmskih redatelja Dalibora Matanića (Fine mrtve djevojke, Sto minuta slave, Volim te, Kino Lika, Zvizdan). U hrvatskim kinima film je vidjelo čak 60.000 gledatelja. Ova gorka i ironična socijalna satira s elementima melodrame, nastala u Dramskom programu Hrvatske televizije, nagrađena je s tri Zlatne arene u Puli, nagradom Breza za najboljeg debitanta, a međunarodna priznanja osvojila je na festivalima u Cottbusu i Sočiju. U četvrtak, 15. prosinca na Drugom programu u 21:20 prikazujemo film "Blagajnica hoće ići na more" (2000.).

Barica radi kao blagajnica na periferiji Zagreba i mašta o tome kako će svoju bolesnu kćer odvesti na more. No, kad se konačno uspije izboriti za dopust, stvari se kompliciraju kad se u samoposluživanju zaposli nova dugonoga radnica...

Četvrtak, 15. prosinca na Drugom

Četvrtak, 15. prosinca na Drugom

Foto: Blagajnica hoće ići na more / film

U naslovnim su ulogama Dora Polić, Ivan Brkić, Nina Violić, Milan Štrljić, Vera Zima.

Scenarist i redatelj Dalibor Matanić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!