Porculanski mjesec

09.09.2023.

12:28

Autor: HRT

Utorak, 19. rujna na Drugom

Utorak, 19. rujna na Drugom

Foto: Porculanski mjesec / film

Ovaj zanimljivi film noir režirao je glasoviti snimatelj John Bailey. Bio je direktor fotografije u poznatim filmovima kao što su Obični ljudi, Ljudi mačke, Silverado, Slučajni turist, Bolje ne može itd. Režirati je počeo 1991.

Policijski detektiv Kyle Bodine savršen je u svom poslu. Kad on obavlja očevid na mjestu ubojstva, ne promiče mu niti jedan detalj. Uvijek radi s mladim i površnim kolegom Lamarom Dickeyem kojeg najviše zanima karijera.

Kyle u noćnom lokalu upozna lijepu Rachel Munro, ženu lokalnog bankara Ruperta Munroa, u koju se zaljubi. Ona ima probleme s mužem koji je vara i povremeno tuče. Kad jedne noći odluči napustiti ga, on je napadne. U samoobrani Rachel ga ubije hicem iz pištolja i u panici telefonira Kyleu. Moli ga da skriju leš i da ne pokreće istragu. Nakon kratkog kolebanja, Kyle pristane...

Američki film Porculanski mjesec, snimljen 1994. godine, emitiramo u utorak, 19. rujna na Drugom u 23 sata. 

Glumački postav predvode Ed Harris, Madeleine Stowe, Benicio Del Toro, Charles Dance i  Pruitt Taylor Vince, a scenarist je Roy Carlson. 

Urednik je Dean Šoša. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!