19:04 / 07.04.2021.

Autor: HRT

Dheepan

Četvrtak, 22. travnja na Trećem

Četvrtak, 22. travnja na Trećem

Foto: Dheepan / film

Ne propustite u četvrtak, 22. travnja na Trećem programu u 22:10 francuski film Dheepan (2015). Ova snažna priča osvojila je Zlatnu palmu 2015. godine, glavnu nagradu na 68. međunarodnom filmskom festivalu u Cannesu. Dheepan je tamilski tigar, borac za slobodu.

Građanski rat u Šri Lanki približava se kraju, kao i poraz. Dheepan odluči pobjeći, vodeći sa sobom i dvoje stranaca, ženu i djevojčicu, u nadi da će mu one olakšati dobivanje azila u Europi. U Parizu se "obitelj" seli iz jednog u drugi privremeni dom sve dok Dheepan ne nađe posao čuvara.

Trudi se izgraditi novi život i pravi dom za "svoju ženu i dijete", ali svakodnevno nasilje s kojim se suočava ubrzo otvara ratne rane i Dheepan je prisiljen povezati se sa svojim ratnim instinktima kako bi zaštitio ljude za koje smatra da će ubrzo postati njegova prava obitelj.

U glavnim ulogama igraju Jesuthasan Antonythasan, Kalieaswari Srinivasan i Claudine Vinasithamby.

Scenarist i redatelj je Jacques Audiard.

Urednica je Branka Papić.

Četvrtak, 22. travnja na Trećem

Četvrtak, 22. travnja na Trećem

Foto: Dheepan / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!