Filmovi s 5 zvjezdica: Rocky Balboa

13.08.2022.

12:58

Autor: HRT

Nedjelja, 28. kolovoza na Drugom

Nedjelja, 28. kolovoza na Drugom

Foto: Rocky Balboa / film

Iz ciklusa Filmova s 5 zvjezdica u nedjelju, 28. kolovoza, na Drugom programu u 20:05 emitiramo film "Rocky Balboa" (2006.). Šesnaest godina nakon naslova "Rocky V" koji je režirao John G. Avildsen, redatelj koji je potpisao i izvorni film o fiktivnom boksaču Rockyju Balboi, Sylvester Stallone (Rambo, Sudac Dredd, Specijalist), vratio se liku koji mu je 1977. donio Oscara za najbolji scenarij.

video thumb

U filmu "Rocky Balboa" Stallone je 2006. godine, točno tri desetljeća nakon snažne, slojevite i emotivne sportske drame koja ga je proslavila, derivativnu i mjestimice neizbježno odveć sentimentalnu priču o Rockyju vratio korijenima i boksački ring opet pretvorio u efektnu metaforu stalne životne borbe u pozadini koje je zanimljiva i intrigantna intimna ljudska priča.

Svakako vrijedi spomenuti odličnu glazbu oskarovca Billa Contija (Samo za tvoje oči, Put u svemir).

Nedjelja, 28. kolovoza na Drugom

Nedjelja, 28. kolovoza na Drugom

Foto: Rocky Balboa / film

Umorni Rocky Balboa (S. Stallone) isluženi je dvostruki svjetski prvak u teškoj kategoriji koji otuđen od sina Roberta (M. Ventimiglia) u New Yorku vodi mali, ali uspješni restoran nazvan po njegovoj pokojnoj supruzi Adrian, za kojom tiho tuguje.

Kad računalna simulacija pokaže da bi ostarejli Rocky u zamišljenom susretu mogao pobijediti aktualnog svjetskog prvaka Masona Dixona (A. Tarver), on odluči prihvatiti izazov i sudjelovati u ekshibicijskom susretu. Dok se priprema uz potporu prijatelja Paulieja (B. Young), Rocky će se početi zbližavati s konobaricom Marie (G. Hughes), koja ima razumijevanja za njegovu odanost pokojnoj Adrian.

Također, usporedno s tjelesno i psihički zahtjevnim pripremama za težak meč, Rocky će pokušati obnoviti veze s plahim Robertom...

Nedjelja, 28. kolovoza na Drugom

Nedjelja, 28. kolovoza na Drugom

Foto: Rocky Balboa / film

Glumačku postavu čine Sylvester Stalone, Burt Young, Antonio Tarver, Geraldine Hughes, Milo Ventimiglia, Tony Burton, A. J. Benza, James Francis Kelly III, Pedro Lovell, Jim Lampley, Larry Merchant, Mike Tyson.

Scenarij i režiju potpisuije Sylvester Stallone.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!