Karneval, anđeo i prah

07.01.2022.

12:35

Autor: HRT

Petak, 21. siječnja na Trećem

Petak, 21. siječnja na Trećem

Foto: Karneval, anđeo i prah / film

Karneval, anđeo i prah, omnibus snimljen prema zbirci pripovjedaka Ruke Ranka Marinkovića, prikazujemo u petak, 21. siječnja, u 22 sata na Trećem programu.

Sastoji se od tri priče, a radnja je smještena na dalmatinski otok u međuratnom razdoblju. Prva priča govori o osobenjaku koji komunicira samo s jednom ženom; druga o majstoru koji nema djece i pokušava posvojiti svog šegrta; treća o muškarcu koji se počne bizarno ponašati prilikom povratka svoje zaručnice...

U omnibusu scenarista i redatelja Antuna Vrdoljaka glume Boris Dvornik, Ivica Vidović, Rade Šerbedžija, Tonko Lonza, Ena Begović, Milka Podrug-Kokotović, Žarko Potočnjak, Bernarda Oman, Marija Kohn.

Montažer ostvarenja iz 1990. je Davor German, direktor fotografije Vjekoslav Vrdoljak, scenografi su Zlatko Kauzlarić Atač i Ivan Ivan, a kostimografkinja Vjera Ivanković. Glazba: Arsen Dedić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!