16:12 / 27.11.2021.

Autor: HRT

Krletka

Nedjelja, 12. prosinca na Drugom

Nedjelja, 12. prosinca na Drugom

Foto: Krletka / film

U nedjelju 12. prosinca na Drugom programu u 20:05 prikazujemo američku komediju Krletka. 

Armand je homoseksualac. Živi u Miamiju. U njegovom ekskluzivnom noćnom lokalu "Krletka" nastupaju transvestiti među kojima je glavna zvijezda Albert. Armand i Albert godinama žive zajedno, kao u braku. Sve bi bilo lijepo da Alberta ne muči strah od starenja. Često zapada u krize i guta razne tablete. Jednog dana u njihovu raskošnu kuću u Miamiju stigne mladić Val, Armandov sin. Rođen je nakon što je prije dvadesetak godina Armand jednu noć proveo s Katherine.

video thumb

Val će se oženiti s djevojkom čiji je otac senator Kevin Keeley, poznat kao suosnivač Koalicije za pitanja morala. Val je senatoru i njegovoj ženi Louise lagao da mu je otac ataše za kulturu u grčkom veleposlanstvu. Bilo ga je sram priznati čime se njegov otac bavi, kako živi i kakav mu je "obiteljski" život.

Sad je došao nagovoriti oca da nakratko promijeni način života kad ga senator sa ženom i kćeri dođe upoznati. Val bi želio da Armand "odglumi" da živi u normalnom braku s njegovom majkom Katherine. 

Albert će morati biti "normalan muškarac". Senator ima problema, jer je suosnivač njegove Koalicije umro u krevetu s prostitutkom. Kako bi javnost na to zaboravila, bilo bi zgodno da organizira spektakularno vjenčanje svoje kćeri s dečkom iz dobre obitelji...

Nedjelja, 12. prosinca na Drugom

Nedjelja, 12. prosinca na Drugom

Foto: Krletka / film

Scenarij je za ovu komediju napisala Elaine May nadahnuta glasovitim francuskim filmskim hitom Kavez ludosti (1978.). To je njezina prva filmska suradnja s redateljem Mikeom Nicholsom s kojim je pedesetih godina nastupala kao glumica u vrlo popularnim i modernim skečevima.

Pravo ime Mikea Nicholsa je Michael Igor Peschkowsky (1931.-2014.). Rođen je u Berlinu 1931. godine. Na Broadwayu je bio već vrlo uspješan redatelj kad je režirao svoj prvi film, po Albeevoj drami, Tko se boji Virginije Woolf? (1966). Nakon tog filma snimio je slavnog Diplomca (1967.), a 1970. godine Kvaku 22.

U komediji THE BIRDCAGE, snimljenoj 1996. godine, glume Robin Williams, Gene Hackman, Nathan Lane, Dianne Wiest, Christine Baranski i Dan Futterman. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!