11:33 / 28.05.2021.

Autor: HRT

Kud puklo da puklo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

U petak 11. lipnja u 22:10 na Trećem pogledajte hrvatski film Kud puklo da puklo. Film govori o odluci mladog radnika da prekine svoj uobičajeni život. 

Prestaje raditi, nezadovoljan plaćom i položajem radničke klase. Njegova žena, studentica iz imućne obitelji, pomaže mu u tome. Međutim, mladi par uskoro postaje meta filmske ekipe koja želi snimiti film o njima, kao o ljudima koji su napustili kolotečinu i pošli u potragu za drugačijim životom.

I ekipa im donekle pomaže da napuste sve što je dotad činilo njihov život. Ali s vremenom taj eksperiment počinje pokazivati negativne strane. Njih dvoje izloženi očima javnosti, osjećaju se kao da žive u stakleniku. Njihov je privatni život ugrožen, a budućnost potpuno neizvjesna...

Film iz 1974. je bio jedan od prvih kod nas u kojemu se na moderan način eksperimentiralo s formom, u kojemu se pojavljuju brojni naturščici.

U filmu Rajka Grlića glume Mladen Budiščak, Jagoda Kaloper, Feliks Smitka, Srećko Ptiček, Slobodan Šembera i drugi.

Scenaristi su Rajko Grlić, Srđan Karanović i Aleksandar Königsmark.

Fotografija: Živko Zalar, montaža: Miroslava Kapić, glazba: Branislav Živković, scenografija: Dražen Juračić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!