14:43 / 25.10.2021.

Autor: HRT

Dugi vikend

Četvrtak, 4. studenoga na Trećem

Četvrtak, 4. studenoga na Trećem

Foto: Long Weekend / film

U sklopu ciklusa Treća strava, u četvrtak, 4. studenoga, na HTV3 u 23 sata, ne propustite austrijski horor Dugi vikend (Long Weekend).

Peter i Marcia, bračni par iz predgrađa na rubu razvoda, odlaze kampirati preko vikenda na zabačenu plažu, no ubrzo otkrivaju da im priroda nije naklonjena...

U hororu Long Weekend iz 1978. godine glavne uloge imaju John Hargreaves, Briony Behets i Mike McEwen. Scenarist je Everett De Roche, a redatelj Colin Eggleston.

Četvrtak, 4. studenoga na Trećem

Četvrtak, 4. studenoga na Trećem

Foto: Long Weekend / film

Nagrade: Festival fantastičnog filma u Avoriazu, 1979. nagrada Antennae II (Colin Eggleston), zajedno s filmom Invazija tjelokradica (1978.); nominacija za Veliku nagradu (Colin Eggleston): Filmski festival u Parizu, 1978. posebna nagrada žirija (Richard Brennan); Međunarodni festival fantastičnog filma Katalonije u Sitgesu, 1978. nagrada za najbolji film (Richard Brennan), nagrada Medalla Sitges en Plata de Ley za najboljega glumca (John Hargreaves), nagrada Međunarodnog udruženja kritičara (Colin Eggleston) itd.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!