09:38 / 08.06.2021.

Autor: HRT

Neslavno slavna Florence

Utorak, 15. lipnja na Prvom

Utorak, 15. lipnja na Prvom

Foto: Neslavno slavna Florence / film

Britansko-francuski biografski film Neslavno slavna Florence na rasporedu je u utorak 15. lipnja u 21 sat na Prvom programu HTV-a.

Istinita je to priča o legendarnoj njujorškoj nasljednici Florence Foster Jenkins koja je četrdesetih opsesivno htjela postati velika operna pjevačica. Glas koji je u svojoj glavi čula bio je divan, ali kad je pjevala, drugi tu divotu nisu čuli.

Njezin "muž" i menadžer St. Clair Bayfield, aristokratski engleski glumac, odlučno je htio voljenu Florence zaštititi od istine. Ali kad je Florence odlučila održati koncert u Carnegie Hallu, St. Clair je znao da je pred njim najveći izazov...

U biografskom ostvarenju iz 2016. godine glume Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg, Rebecca Ferguson, Nina Arianda i drugi. Scenarist je Nicholas Martin, a redatelj Stephen Frears.

video thumb

Na 89. dodjeli Oscara film Florence Foster Jenkins nominiran je za najbolju kostimografiju i M. Streep je 20. put nominirana za najbolju glumicu. Film je dobio četiri nominacije za Zlatni globus, uključujući nominaciju za najbolji film.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!