Plesačice

08.06.2022.

14:40

Autor: HRT

Četvrtak, 23. lipnja na Drugom

Četvrtak, 23. lipnja na Drugom

Foto: Plesačice / film

U četvrtak, 23. lipnja na Drugom programu u 23:25 ne propustite dramu Plesačice (1995.). Vješt redatelj Verhoeven bez problema je iz scenarističkog predloška Joea Eszterhasa izvukao prvorazredan spektakl. Uz prekrasne i nimalo stidljive plesačice među zanimljivosti filma "Plesačice" spada i uloga Kylea MacLachlana, zvijezde Lynchova "Twin Peaksa" i filma "Plavi baršun".

Četvrtak, 23. lipnja na Drugom

Četvrtak, 23. lipnja na Drugom

Foto: Plesačice / film

Lijepa Nomi Malone (E. Brekley), na putu prema slavi, stopira na cesti koja vodi u Las Vegas. No slatkorječivi je vozač opljačka, pa Nomi u blistavu prijestolnicu kocke stiže bez ičega. Srećom, u stan je primi Molly (G. Ravera), djevojka izrazito nesređena privatnog života.

Nomi upozna Jima (G. Plummer), koji je ohrabruje na pravu umjetničku karijeru, ali se ipak zaposli u zloglasnom noćnom klubu kao erotska zabavljačica. Biseksualna zvijezda pravoga erotskog plesa Crystal (G. Gershon) i njezin prijatelj i producent (K. MacLachlan) primaju Nomi u elitnu plesnu skupinu dvorane Stardust.

No svijet plesačica okrutan je i pun zlobe, pa Crystal počinje u Nomi gledati opasnu konkurenciju. Kad rock zvijezda i narkoman zvjerski premlati i siluje dobroćudnu Molly, Nomi se razljuti i upotrijebi zavidnu razinu borilačkih vještina...

 Glazbu potpisuje David A. Stewart.

U glavnim su ulogama Elizabeth Berkley, Kyle MacLachlan, Gina Gershon, Glenn Plummer, Gina Ravera, Robert Davi.

Scenarij Joe Eszterhas, režija Paul Verhoeven.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!