Pomoćnica

07.02.2023.

11:16

Autor: HRT

Srijeda, 15. veljače na Trećem

Srijeda, 15. veljače na Trećem

Foto: Pomoćnica / film

Jane, ambiciozna filmska producentica koja je nedavno diplomirala, dobiva posao iz snova kao asistentica moćnog filmskog mogula. Njezin se radni dan ne razlikuje od onog drugih asistenata - kuha kave, naručuje ručak, rezervira smještaj i zapisuje poruke. No s vremenom postaje sve svjesnija zlostavljanja i ponižavanja koje se provlači kroz svaki aspekt njezinog posla. Kad to prevrši svaku mjeru, odluči pobuniti se...  

Sadržaj je to drame scenaristice i redateljice Kitty Green iz 2019. godine slijedi u srijedu, 15. veljače. u 23:05 na HTV3, u sklopu Dana žena na Trećem.

U filmu Pomoćnica (THE ASSISTANT) glume Julia Garner, Matthew Macfadyen, Makenzie Leigh, Kristine Froseth, Jon Orsini, Noah Robbins i drugi.

Film je na Filmskom festivalu u Jeruzalemu 2020. osvojio nagradu za najbolji strani debitantski film (Kitty Green - režija); udruženja njujorških filmskih kritičara proglasilo ga je jednim od najboljih filmova 2021. itd.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!