Projekt A2

31.05.2023.

12:06

Autor: HRT

Subota, 10. lipnja na Trećem

Subota, 10. lipnja na Trećem

Foto: Projekt A2 / film

Hongkonška komedija iznimno je zabavan i raskošan nastavak hita Projekt A, snimljen u studijima i sa scenografijom Chanovog ranijeg kostimiranog filma Miracles, s mnogo akcijskih prizora i vrlo maštovitih gegova. Film slijedi u subotu, 10. lipnja, u 23 sata na Trećem. 

Jackie Chan je film radio nakon što se na snimanju filma Božji oklop u Hrvatskoj, u koprodukciji s "Jadran filmom", opasno ozlijedio - pukla mu je lubanja i bio je operiran u Traumatološkoj bolnici u Zagrebu - no posljedice te ozljede (zbog koje dio metala i danas nosi u glavi) uopće se ne osjećaju u filmu, a Chan i dalje glumi u bezbroj opasnih komičnih akcijskih i komičnih prizora.

Kao i njegov slavni uzor, Buster Keaton, Jackie Chan priznaje da vjerojatno nema nijedne kosti u tijelu koja kad-tad nije bila slomljena, no gledatelj dok gleda film ne misli kako su duhoviti prizori bili opasni već se - smije i zabavlja.

U filmu, nakon što je pomogao uništiti piratsku bandu, policijski časnik Dragon Ma nalazi se pred novim izazovom. Korumpirani zapovjednik Chun ugrožava integritet policije i surađuje s kriminalcima iz podzemlja, a u javnosti se predstavlja kao pošteni, hrabri i zaslužni policajac te organizira uhićenja sitnih kriminalaca. Ta uhićenja potom novinari pretvaraju u hrabre pothvate i napisima i fotografijama veličaju Chuna i njegovo "šesto čulo" za "uhićenje" kriminalaca.

Britanske kolonijalne vlasti odluče nešto poduzeti da se Chunovo leglo policijske korupcije uništi i taj zadatak daju Dragonu Mau. On postaje Chunov zamjenik i uz pomoć družine ljevičarskih revolucionara, koje predvode tri lijepe djevojke - Yesan, gospođica Pak i Beattie - počinje složenu operaciju...

Uz Jackieja Chana glumačku ekipu ostvarenja iz 1987. godine čine Maggie Chung, Rosamund Kwan, Carina Lau, David Lam, Bill Tung, Sam Lui. Scenaristi su redatelj Jackie Chan i Edward Tang. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!