Quigley u Australiji

09.08.2022.

10:53

Autor: HRT

Utorak, 23. kolovoza na Drugom

Utorak, 23. kolovoza na Drugom

Foto: Quigley u Australiji / film

U utorak 23. kolovoza na Drugom u 21 sat pogledajte film Quigley u Australiji. Riječ je zanimljivom smještaju žanra vesterna u australski ambijent, s Aboridžinima koji su svojevrsna zamjena za Indijance.

video thumb

U glavnim su ulogama tadašnja velika zvijezda Tom Selleck (TV serija "Magnum", filmovi "Tri muškarca i kolijevka", "Tri muškarca i mlada dama"), tadašnje glumačko otkriće iz Soderberghovog hita "Seks, laži i videovrpce" Laura San Giacomo te ugledni engleski kazališni glumac Alan Rickman, u to vrijeme često angažiran u holivudskim produkcijama (Umri muški, Robin Hood - princ lopova).

Film je režirao australsko-američki režiser Simon Wincer (TV serija "Usamljena golubica", filmovi "Harley Davidson i Marlboro Man", "Fantom", "Crocodile Dundee III").

Najbolji svjetski strijelac s velikih udaljenosti Amerikanac Matthew Quigley stiže sa svojom puškom u Australiju, na poziv nemilosrdnog rančera Elliotta Marstona. Marston ga želi angažirati kako bi "počistio" Aboridžine sa zemlje na koju pretendira. Quigley odbije angažman, na što ga Marstonovi ljudi pretuku i ostave u pustoši zajedno s mladom ženom koju zovu luda Cora. Njih dvoje prežive uz pomoć Aboridžina, a Quigley se potom odluči obračunati s rančerom...

U filmu Quigley Down Under iz 1990. godine glume i Chris Haywood, Ron Haddrick, Tony Bauer te mnogi drugi. 

Scenarist je John Hill.

Utorak, 23. kolovoza na Drugom

Utorak, 23. kolovoza na Drugom

Foto: Quigley u Australiji / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!