Crvena Joan

03.06.2023.

12:09

Autor: HRT

Godina je 2000. i Joan Stanley živi zadovoljno u mirovini u predgrađu na pragu novog tisućljeća. Njezin miran život iznenada se promijeni kad je MI5 uhiti i optuži za pružanje obavještajnih podataka komunističkoj Rusiji. U utorak, 13. lipnja na Drugom programu u 21:20 pogledajte špijunsku dramu Crvena Joan (2018.). 

Utorak, 13. lipnja na Drugom

Utorak, 13. lipnja na Drugom

Foto: Red Joan / film

Skok u 1938. godinu u kojoj je Joan studentica fizike na Cambridgeu gdje se zaljubi u mladog komunista Lea Galicha i uz njega počinje na svijet gledati drugim očima.

Radeći u tajnom nuklearnom istraživačkom objektu u vrijeme Drugog svjetskog rata, Joan uviđa da je svijet na pragu samouništenja.

Suočena s nemogućim pitanjem - koju bi cijenu platila za mir - Joan mora izabrati hoće li izdati zemlju i svoje voljene ili ih spasiti.

Utorak, 13. lipnja na Drugom

Utorak, 13. lipnja na Drugom

Foto: Red Joan / film

Glumačku postavu čine Judi Dench, Stephen Campbell Moore, Sophie Cookson, Tom Hughes, Ben Miles, Nina Sosanya. Scenarij Lindsay Shapero, režija Trevor Nunn. Urednik je Dean Šoša.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!