Seanse

28.01.2023.

12:20

Autor: HRT

Film je na Filmskom festivalu Sundance 2012. godine osvojio nagradu publike i posebnu nagradu žirija za cijeli glumački ansambl. Dobio je iznimno pozitivne ocjene kritičara, a posebno su hvalili glumu Helen Hunt i Johna Hawkesa. Helen Hunt nominirana je za najbolju sporednu glumicu na 85. dodjeli nagrade Oscar. Ne propustite u utorak 7. veljače na Trećem programu u 22:55 film Seanse, koji prikazujemo u ciklusu Večer tisuću nagrada. 


Utorak, 7. veljače na Trećem

Utorak, 7. veljače na Trećem

Foto: Seanse / film

Iako je zbog dječje paralize ostao ovisan o željeznim plućima, Mark O'Brien ostvario je karijeru novinara i pjesnika. Članak koji se bavi seksualnim životom osoba s invaliditetom zainteresirao je Marka. Odlučio je istražiti mogućnost da i sam iskusi seks. Kada udvaranjem uplaši svoju njegovateljicu, rezervira termin sa seksualnim surogatom Cheryl Cohen Green kako bi se riješio djevičanstva.

Uz Johna Hawkesa i Helen Hunt u filmu glume William H. Macy te Annika Marks

Film scenarista i režisera Ben Lewin debitirao je pod originalnim naslovom "Surogat" na Filmskom festivalu Sundance 2012. godine. 

Urednik je Dean Šoša. 

Utorak, 7. veljače na Trećem

Utorak, 7. veljače na Trećem

Foto: Seanse / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!