Šangajski vitezovi

01.06.2023.

08:10

Autor: HRT

Nakon velikog uspjeha svog drugog hollywoodskog pokušaja s filmom Rush Hour, u kojem je sjajno funkcionirao u tandemu s Chrisom Tuckerom, velika hongkonška zvijezda Jackie Chan nastavio je "pohod na Hollywood" filmom Šangajsko podne, gdje se jednako uspješno složio s Owenom Wilsonom. Oba filma dobila su nastavke - Rush Hours 2 i Šangajske vitezove, koji su ponovili uspjeh inicijalnih filmova. Radnja Šangajskog podneva odvijala se na Divljem zapadu, a Šangajski vitezovi smješteni su u London. Spoj akcije i komedije ponovno je besprijekoran, kao i glumački dvojac Chan - Wilson, a pravo je otkriće ljupka i atraktivna kineska glumica Fann Wong. Film je na rasporedu u nedjelju, 11. lipnja, u 20:15 na Prvom. 

Nedjelja, 11. lipnja na Prvom

Nedjelja, 11. lipnja na Prvom

Foto: Šangajski vitezovi / film

U ovoj akcijskoj komediji, na prijelazu 19. i 20. stoljeća lord Rathbone i njegovi kineski pomagači provaljuju u Zabranjeni grad te kradu carski pečat, a njegova čuvara ubiju. Kći čuvara carskog pečata Chon Lin mlada je i privlačna sestra iskusnog Chona Wana, koji je još uvijek u Americi, na Divljem zapadu. Lin obavijesti Chona što se dogodilo, i on s američkim prijateljem Royom O'Bannonom odlazi u London. U Londonu je i Lin, gdje saznaju da je lord Rathbone član kraljevske obitelji i Parlamenta, te da je povezan s kineskim ustanicima - bokserima... 

Nedjelja, 11. lipnja na Prvom

Nedjelja, 11. lipnja na Prvom

Foto: Šangajski vitezovi / film

Uz Chana, Wilson i Wong, u filmu glume Thomas Fisher, Aidan Gillen, Donnie Yen i drugi. Scenaristi su Alfred Gough i Miles Millar, a redatelj ostvarenja iz 2003. godine je David Dobkin.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!