Filmovi s 5 zvjezdica: Silverado

25.06.2022.

14:00

Autor: HRT

Nedjelja, 10. srpnja na Drugom

Nedjelja, 10. srpnja na Drugom

Foto: Silverado / film

U nedjelju, 10. srpnja na Drugom programu u 20:05, u sklopu ciklusa Filmovi s 5 zvjezdica, ne propustite vestern Silverado (1985.). Uzbudljiv i izvrsno uprizoren film čiju režiju, scenarij i produkciju potpisuje Lawrence Kasdan (Slučajni turist, Volim te do smrti i Francuski poljubac). U glavnim ulogama nastupa desetak iznimno poznatih glumaca u sjajno odabranim ulogama, što je najveći adut filma. Uz vrlo dobar prijem kod kritike, film je bio vrlo gledan u američkim i svjetskim kinima.

video thumb

Radnja se zbiva sedamdesetih godina 19. stoljeća. Kauboj Paden sprijatelji se s Emmetom, kaubojem koji mu spasi život u pustinji, a potom oni izbave Emmetovog brata iz zatvora. Njih trojica, zajedno s crncem Malom, krenut će na put ne bi li pronašli neko sigurno mjesto u kojemu bi mogli početi novi život. Tako stignu do Silverada, koji im se učini prikladan. Međutim, u njemu šerif provodi strahovladu, a glavnina društvenog života odvija se u kockarnici koju vodi Stella. Ne samo da su uvjeti za miran život pridošlih ovdje gotovo nikakvi, nego ispadne da u gradiću postoje neki koji smatraju da mjesto bolje funkcionira bez ikakvih uljeza...

Uloge tumače Kevin Kline, Scott Glenn, Rosanna Arquette, Brian Dennehy, Danny Glover, Kevin Costner, John Cleese, Linda Hunt, Jeff Goldblum.

Scenarij Lawrence Kasdan i Mark Kasdan, režija Lawrence Kasdan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!