12:24 / 25.02.2021.

Autor: HRT

Spasilac

Petak, 12. ožujka na Prvom

Petak, 12. ožujka na Prvom

Foto: Spasilac / film

U petak, 12. ožujka na Prvom programu u 20:10 ne propustite akcijski spektakl Spasilac (The Guardian, 2006.). 

video thumb

Ben Randall najuspješniji je spasilac obalne straže od njezina osnutka, ali neuspješan u osobnom životu. Nakon nesreće u kojoj nastrada cijeli njegov tim, pretpostavljeni mu žele dati vremena da se oporavi od gubitka, pa ga zaposle kao instruktora u školi za spasioce. Kad to preuzme Ben Randall, treninzi postaju iznimno naporni, pa mu kolege prigovaraju, ali on ne odustaje. Najsposobniji među polaznicima, Jake Fischer (A. Kutcher), postiže u svemu najbolje rezultate, a Randall u njemu vidi sebe u mladim danima...

Ovaj izvrstan, uzbudljiv i napet film istodobno je suptilna drama i akcijski spektakl o junacima obalne straže, o dvojici najboljih među njima, učitelju i učeniku. U režiji Andrewa Davis i u impresivnoj interpretaciji dvojice glumačkih majstora, Costnera i Kutchera, film unatoč formulaičnosti nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Uloge tumače Kevin Costner, Ashton Kutcher, Sela Ward, Melissa Sagemiller.

Scenarist je Ron L. Brinkerhoff, a redatelj Andrew Davis.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!