Srcolomke

04.08.2022.

13:10

Autor: HRT

Petak, 19. kolovoza na Prvom

Petak, 19. kolovoza na Prvom

Foto: Srcolomke / film

U petak, 19. kolovoza, na Prvom programu u 20:10 ne propustite romantičnu komediju Srcolomke (HEARTBREAKERS, 2001.). Simpatičan, kompaktan i iskričavo smiješan film koji će oduševiti i najširu publiku. U temelju feministički senzibilitet u središte postavlja snažne i samopouzdane žene. 

video thumb

S. Weaver, koja u ovom filmu briljira kao komičarka, za ovu je ulogu bila nominirana za Zlatni satelit u kategoriji najbolje glumice u komediji ili mjuziklu. Važno je spomenuti i da je J. Lee unio dašak svježine i inovativnosti u svoj tip uloge zaljubljenog mladića. Među izvrsna ostvarenja treba ubrojiti epizodne uloge A. Bancroft i G. Hackmana. Redatelj David Mirkin poznat je kao producent i scenarist nekoliko epizoda "Simpsona" baš kao i po zapaženoj komediji "Prijateljice".

Petak, 19. kolovoza na Prvom

Petak, 19. kolovoza na Prvom

Foto: Srcolomke / film

Max Conners (S. Weaver) i njezina kći Page (J. Love Hewitt) razvile su neobičnu i profitabilnu rutinu u iskorištavanju pohotnih bogatih muškaraca: jedna od njih namami žrtvu do oltara, da bi nakon toga druga istog natjerala na preljub, nakon čega bi prva, i ne konzumiravši brak, već drugog dana tražila razvod i pobrala pozamašnu svotu novca.

Jedan od takvih naivnih je i sitni kriminalac Dean Cumanno (R. Liotta). No, on neće tako brzo prihvatiti poraz, iako se Max i Page čini da su mu sigurno i neopaženo umakle. Ne sluteći da im je za petama, u Palm Beachu pronađu sljedeću žrtvu, duhanskog tajkuna Williama B. Tensyja (G. Hackman), pred kojim će Max izigravati nevinu Ruskinju, a Page se zaposliti kao njegova tajnica s kojom bi Tensy mogao prevariti Max.

Ovaj put stvari neće teći onako kako su planirale, pogotovo nakon što se Page zaljubi u lokalnog konobara Jacka Withrowea (J. Lee)...

Petak, 19. kolovoza na Prvom

Petak, 19. kolovoza na Prvom

Foto: Srcolomke / film

Glumačku postavu čine Sigourney Weaver, Gene Hackman, Jennifer Love Hewitt, Ray Liotta, Jason Lee, Anne Bancroft.

Scenarij Robert Dunn i Paul Guay, režija David Mirkin.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!