Što ljubav ima s tim?

25.05.2023.

13:07

Autor: HRT

Legendarna pjevačica Tina Turner objavila je 1986. autobiografiju "Ja, Tina" koja se odmah popela na vrhove svih ljestvica čitanosti. Tina je progovorila o nasilju koje je trpjela od svog muža Ikea Turnera i postala je junakinja u očima milijuna žena koje su dijelile sudbinu sličnu njezinoj. Naglasak u drami Što ljubav ima s tim? je na braku s nasilnim Ikeom, koji je gradio njezinu karijeru, ali joj je umalo uništio život. Film prikazujemo u nedjelju, 28. svibnja, u 21:10 na Prvom. 

Galerija
Nedjelja, 28. svibnja na Prvom, Foto: Što ljubav ima s tim?/film
Nedjelja, 28. svibnja na Prvom  , Foto: Što ljubav ima s tim?/film

U drami sedamnaestogodišnja Anna Mae napušta rodni Tennessee i odlazi u St. Louis kako bi se ondje pridružila svojoj majci i starijoj sestri Alline. Alline je odvodi u noćni klub u kojem nastupa mladi glazbenik, popularni Ike Turner. Jedne večeri Anna Mae dolazi do mikrofona i otkriva svoje raskošne glasovne sposobnosti. Nakon te večeri Ike je uzima pod svoje okrilje, mijenja joj ime u Tina i postupno od nje stvara zvijezdu. Istodobno njihov brak, na brzinu sklopljen u Meksiku, postaje sve mučniji za Tinu koja postaje žrtva Ikeovog psihičkog i fizičkog zlostavljanja... 

Nedjelja, 28. svibnja na Prvom

Nedjelja, 28. svibnja na Prvom

Foto: Što ljubav ima s tim? / film

Glumica Angela Bassett bila je za izvrsnu interpretaciju Tine nominirana za Oscara, kao i njezin partner Laurence Fishburne, a osvojila je Zlatni globus za glavnu ulogu. Iako Angela niti malo fizički ne sliči Tini, sjajno je portretirala njezin karakter i oživjela njezin seksualni magnetizam.

Uz spomenuti dvojac glumačku ekipu predvode i RaeVen Larrymore Kelly te Virginia Capers. Scenaristi filma originalnog naslova What's Love Got to Do with it? iz 1993. godine su Tina Turner, Kurt Loder i Kate Lanier, a režirao ga je Brian Gibson.  

Nedjelja, 28. svibnja na Prvom

Nedjelja, 28. svibnja na Prvom

Foto: Što ljubav ima s tim? / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!