14:06 / 28.07.2021.

Autor: HRT

Svježa krv

Petak, 6. kolovoza na Prvom

Petak, 6. kolovoza na Prvom

Foto: Svježa krv / film

U petak 6. kolovoza na Prvom programu u 20:10 prikazujemo film Svježa krv. Napeti špijunski triler proizvod je suradnje vrhunskih talenata: scenarista Rogera Townea i Kurta Wimmera, redatelja Rogera Donaldsona, glumaca Al PacinaColina Farrella i Bridge Moynahan. Između Pacina i Farrella teško se odlučiti koji od njih dvojice više dominira scenom: iskusni i šarmantni Pacino ili emotivni Farrell.

Kad mladi James Clayton demonstrira mogućnosti svog kompjutorskog programa, iskusni agent CIA-e, Walter Burke, lovac na talente, pokušava ga nagovoriti da se priključi programu obuke za vrhunske agente.

video thumb

Clayton ga odbije, ali kad Burke spomene njegova oca, predomisli se očekujući da će od Burkea doznati kako mu je nastradao otac prije desetak godina.

Mjesto obuke je takozvana farma, a obuka duga, zahtjevna i opasna. Kad Clayton postigne najbolje rezultate, Burke mu dodijeli specijalni zadatak. Treba otkriti kako dvostruka agentica Layla, Claytonova kolegica s obuke i djevojka koja mu se sviđa, iznosi povjerljive podatke iz agencije...

Scenarij filma THE RECRUIT iz 2003. godine potpisuju Roger Towne i  Kurt Wimmer, a režiju Roger Donaldson.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!