Talac

08.03.2023.

07:48

Autor: HRT

Scenarist Doug Richardson je temeljnu priču ovoga akcijskog trilera o dvostrukoj talačkoj krizi preuzeo iz slobodno prepričanoga romana Roberta Craisa. Ambicioznu režiju potpisuje francuski redatelj Florent Emilio Siri koji je karijeru započeo socijalno angažiranim filmom Un minute de silence. Junak filma je slavni Bruce Willis.  

Petak, 17. ožujka na Prvom

Petak, 17. ožujka na Prvom

Foto: Talac / film

Jeff Talley je bivši losangeleski policijski pregovarač u talačkim krizama, koji se nakon jedne krive procjene koja je dovela do stradanja nevinih osoba povlači na mjesto šefa policijske postaje u naizgled mirnome provincijskom gradiću. Ni tamo više nije mirno, pa se policajac suočava s poznatom situacijom. Trojica maloljetnika provaljuju u kuću bogatoga računovođe Waltera Smitha, ubiju policajku koja dolazi provjeriti zašto se aktivirao alarm i uzimaju za taoce domaćina i njegovo dvoje djece. 

Petak, 17. ožujka na Prvom

Petak, 17. ožujka na Prvom

Foto: Talac / film

Jeff pokušava riješiti težak slučaj, no izvrsno organizirana kriminalna skupina otme njegovu ženu i kćer, a njihovo puštanje na slobodu uvjetuju predajom CD-a s važnim podacima koje računovođa čuva negdje u svojoj kući...

U filmu iz 2005. godine uz Brucea Willisa glume Kevin Pollak, Jimmy Bennett, Michelle Horn, Ben Foster, Jonathan Tucker i drugi.

Akcijski triler Talac emitiramo u petak, 17. ožujka, u 21:40 na Prvom.  

Galerija
Petak, 17. ožujka na Prvom  , Foto: Talac/film
Petak, 17. ožujka na Prvom    , Foto: Talac/film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!