Domjenak

26.03.2023.

12:01

Autor: HRT

Srijeda, 5. travnja na Trećem

Srijeda, 5. travnja na Trećem

Foto: Domjenak / film

Na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu 2017. britanska crna komedija Domjenak redateljice i scenaristice Sally Potter osvojila je nagradu Udruženja njemačkih kinematografa ( (Sally Potter) i nominirana je za Zlatnog medvjeda u kategoriji najboljeg filma. Usto, ostvarenje je osvojilo i Nagradu britanskog nezavisnog filma iste godine za najbolju sporednu glumicu (Patricia Clarkson) itd. 

Priča prati Janet koja je upravo imenovana ministricom "vlade u sjeni". To je kruna njezine političke karijere. Ona i suprug Bill odluče to proslaviti s nekoliko bliskih prijatelja. Nedugo nakon što gosti stignu u njihov dom u Londonu, Billova neočekivana objava šokira Janet i sve prisutne te pokvari zabavu.

Ljubav, prijateljstvo, politička uvjerenja i dotadašnji način života dovedeni su u pitanje. Iza fasade kulturnih, liberalnih ljevičara kriju se ljudi koji su na rubu pucanja. Kako njihov sukob eskalira, neki čak posežu za oružjem... 

U filmu iz 2017. godine, glume Patricia Clarkson, Bruno Ganz, Cherry Jones, Emily Mortimer, Cillian Murphy, Kristin Scott Thomas i Timothy Spall.

Film emitiramo u srijedu, 5. travnja, u 22:50 na HTV3, u sklopu ciklusa Dan žena na Trećem.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!